Senaste nytt | Webbshop/Tjänster | Flygande huset | Anita | Gustaf | Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss gärna!
Vi öppnar ateljen för besök vid överenskommelse.

Telefon

Anita: 070-673 03 76

Gustaf: 073-842 70 08

E-post:

flygandehuset@allt2.se

Besök och postadress

Flygande Huset HB
Klissvägen 19
853 57 Sundsvall


Flygande Huset

Flygande Huset är ett kreativt hus där vi, Anita och Gustaf Forssell, arbetar med konst i olika former, skriver och förlägger böcker, håller föredrag om lokal historia, resor och konst, samt bygger utställningar.

Ateljé Flygande Huset invigdes i november 2001. Före dörrarna öppnades till detta kreativa hus, växte idéerna och samarbetet, mellan Anita och Gustaf, i bostadshuset som en tidigare konstnär byggt, Bror Dahlqvist. Han var landskapsmålare och har bland annat skildrat Sundsvalls Norrmalm, innan det revs på 1950 och -60talen.

I den nya ateljén, som har högt i tak, har sedan kreativiteten flödat genom åren med måleri, litografitryck, skrivande med mera. Glaset har blivit ett nytt uttrycksmedel för Anita och en komplett glasverkstad har inretts. Därtill ett snickeri och plåtverkstad för att kunna göra trä, plåt- och järnarbeten i kombination med måleriet och glaset.

Konstrundan, en helg i maj varje år är en höjdpunkt för Flygande Huset. Då fylls huset av konstintresserade människor som också kan njuta av den inspirationsträdgård som Anita har byggt upp och fortfarande bygger på. Med en god kopp kaffe eller te med hembakat bröd, som Karin erbjuder, kan besökarna sitta i trädgården, en fin mötesplats i försommaren.

© 2021 - Flygande Huset